16 лютого відбулась презентація нового проекту “Світові вершини Херсонщини для директорів та завучів загальноосвітніх навчальних закладів м.Херсон.

Ініцювали цей захід і відкрили його вітальним словом Юрій Миколайович Ніконов, начальник управління освіти Херсонської міської ради, та Артем Олександрович Кияновський, директор НВК “Школа гуманітарної праці” Херсонської обласної ради, депутат міської ради.

Саме А.О.Кияновський восени минулого року запропонував фахівцям бібліотеки ідею такого проекту, тож учні і педагоги Школи гуманітарної праці стали першими учасниками серії краєзнавчих ігор, об’єнаних спільною назвою – “Світові вершини Херсонщини”. Під час сьогоднішнього заходу з проектом мали нагоду ознайомитись очільники педагогічних колективів шкіл міста Херсона, і, забігаючи наперед, висловили позитивні враження по завершенні презентації. Зокрема, директор гімназії №6 Світлана Сергіївна Корж відзначила, що презентовані у проекті в ігровому форматі матеріали та інформація можуть збагатити уроки історії й літератури, образотворчого мистецтва і музики.

Адже автори-розробники проекту – провідні фахівці бібліотеки імені Дніпрової Чайки – поставили за мету презентувати перипетії життєвого шляху і творчі досягнення особистостей світового рівня, що народилися або працювали в нашому краї, залишили яскравий слід у літописі й на мапі Херсонщини, – у незвичайній ігровій, інтерактивній формі.

Наразі у проекті створені три гри, кожна з яких є неповторною за формою і концентрує насичений, багатий зміст у часових рамках одного шкільного уроку.

Читати далі.



Comments are closed.