2 квітня о 13.00 у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки (вул. Гімназична, 21) відбудеться святкове нагородження переможців і призерів V відкритого літературного конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест» і конкурсу «Як європейці Херсонщину будували».

 

Метою конкурсу «ФантФест» є розвиток літературних здібностей дітей та молоді. Конкурс проводився в 2018 році уже вп’яте і тривав з 1 січня до 15 березня. У творчому змаганні брали  участь учні загальноосвітніх шкіл, молодь віком до 21 року. Твори у жанрі фентезі та фантастика були подані учасниками у формах: казка, оповідання, новела, уривок (глава) з повісті чи роману. Цілком реальні історії поєднувались у творах з елементами казки, легенди, фантастичними подіями та істотами.

У конкурсі вже традиційно взяли участь  автори-початківці не лише з Херсонської області, а і з усіх куточків України: із Харкова, Кропивницького, Тернополя, Києва, із міста Шацьк Волинської області.  Наша область представлена учасниками із Херсону й Каховки, із Білозерського, Іванівського, Каланчацького, Нововоронцовського  районів.

Журі конкурсу відзначило високий рівень творів, поданих на конкурс, і визначило володаря Гран-прі (цього року це – грошова премія), переможців, що посіли І, ІІ та ІІІ місця у двох вікових категоріях, а також  призерів у окремих номінаціях, які під час свята отримали дипломи і книжкові подарунки. Спеціальним призом – поїздкою до Львова на «Дитячий Форум видавців» – відзначено переможця у молодшій віковій категорії.

За умовами конкурсу, окрім «суддівства» журі, відбувалося ще й голосування за кращий, на думку читачів, конкурсний твір на сайті Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки http://www.library.kherson.ua/.

Обласний літературний конкурс «Як європейці Херсонщину будували» проводився у рамках освітнього проекту «Казки Херсонщини». Його ініціатор –   Благодійний Фонд «Майбутнє Херсонщини», співорганізатором виступила Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Конкурс проводився з метою сприяння національно-патріотичному вихованню учнів, їх поінформованості про рідний край, його історичну та культурну спадщину.

Конкурс тривав з 20 жовтня 2017 серед учасників двох вікових категорій – дітей та молоді 14-18 років та 18+.

На розгляд журі було представлено близько 50 творчих робіт: різнопланових казок -пригодницьких, чарівних, побутових, ліричних, віршованих, головними героями яких, за умовами, обов’язково мали бути прості херсонські діти – хлопчик Таврик та його молодша сестра Дніпрянка (саме вони є персонажами декількох збірок, виданих у рамках освітнього проекту «Казки Херсонщини»). Всі казкові події у творах конкурсантів спираються на реальне підґрунтя, пов’язане з історією м.Херсона та Херсонської області.

На основі найкращих творчих робіт буде видана збірка творів конкурсу «Як європейці Херсонщину будували».

Святкове дійство підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

 

Журі конкурсу «ФанФест»

 

  • Замойська Мирослава Іванівна (Дара Корній) – українська письменниця-прозаїк, лауреат премії  «Коронація слова», голова журі;
  • Звягінцева Надія Дмитрівна – письменниця, редактор видавничої серії «Літературні скарби Херсонщини», модератор проекту та секретар журі;
  • Марущак Анатолій Петрович – журналіст і письменник, заслужений журналіст України;
  • Бардашевська Анна Іванівна – директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, заслужений працівник культури України;
  • Алієва Еліна – директор Видавничого дому «ЛінаПе».
Мітки:
Опубліковано в рубриці "ФантФест", Конкурси
frank


Comments are closed.