У Херсонському палаці молоді і студентів за програмою ХХ Міжнародного театрального фестивалю “Мельпомена Таврії” сьогодні відбулась вистава “Малюк і Карлсон” за всесвітньовідомим твором Астрід Ліндгрен. Цю інтерактивну постановку разом з херсонською дітворою дивились і керівники області – Владислав Мангер, голова обласної ради, і Андрій Гордєєв, голова обласної державної адміністрації, а також почесні гості – Мартін Хагстрьом, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні, та Карл Стурен, почесний консул Королівства Швеція в Каховці.

Перед виставою очільники області та гості обмінялись думками щодо співпраці Херсонщини і Швеції в економічній та культурній сферах на імпровізованій прес-конференції.

Пан Посол, зокрема, підкреслив, що дитячій культурі, дитячій книзі в його країні надають надзвичайної ваги.

Про це свідчила і виставка “Тут ростуть лдіти. Шведська література для дітей”, що прикрашала фойє Палацу, і подарунок, який пан Мартін Хагстрьом передав директору обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки – добірку книжок сучасних дитячих письменників Швеції в українських перекладах, а також видань про історію дружньої країни.

Опубліковано в рубриці Новини
vbpi


Comments are closed.