30-та річниця виведення військ із Афганістану

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Чому саме в цей день відзначають цю дату?

Тому що  саме 15 лютого 1989 року, 30 років тому закінчилась незвичайна війна – війна в Афганістані, яка тривала довгі  10 років.

Напередодні цієї визначної дати до бібліотеки завітали учні 9-их класів Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова.

Перед заходом діти відвідали меморіальний комплекс «Воїнам-інтернаціоналістам», поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували загиблих херсонців.

 

Вже в бібліотеці дев’ятикласники дізнались про події 30-річної давнини, в яких взяли участь майже півмільйона солдат та офіцерів.

Пролила кров своїх земляків на вівтар бога війни і Херсонщина. 2559 чоловік виконували інтернаціональний обов’язок. З пораненнями повернувся 121 херсонець, інвалідами стали 61 чоловік.

А у 69 херсонських матерів і дотепер не просохли сльози на очах. Саме стільки хлопців не повернулись з тієї війни. Світлій пам’яті полеглих на афганській війні синів Херсонщини присвячена книга «Згадаймо їх поіменно»,  яку представила Вікторія Сломчинська.

Почули ліцеїсти вірші воїна-афганця Олександра Єлагіна, які увійшли у збірку  «Афганец я, и боль твою пойму…»

Діти переглянули буктрейлер на вірш Олександра Єлагіна, який створив учень ЗОШ №50 Антон Бабінін.

Також учасники заходу подивились уривок із документального фільму про афганську війну, автором якого є Олександр Єлагін.

Завідуюча відділом обслуговування учнів-читачів 5-9 класів
Вікторія Сломчинська

 



Comments are closed.