18 лютого 2014 року на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей відбувся семінар для методистів з організації роботи шкільних бібліотек. Основою семінару став тренінг з фандрайзінгу – «Написання проектів» (за проектом SPA програми Корпусу Миру США «Школи та бібліотеки майбутнього»).

Тренінг пройшов жваво та досить інтерактивно. Спеціально запрошений тренер, Оксана Глєбушкіна, розповіла про основні частини проекту, форми фандрайзінгу, та звісно ж, поділилася успішними прикладами вже реалізованих проектів.
Окрім теоретичного матеріалу, всі учасники тренінгу працювали у групах, виконуючи різноманітні завдання. Для того, щоб краще зрозуміти ідею проекту, були надані приклади з відомих казок та мультфільмів, в яких учасники самостійно знаходили більш ніж одну «проблему» в зображених ситуаціях, адже саме «проблема» є важливою складовою будь-якого проекту.
Одним з найцікавіших завдань була вправа, яка навчала працювати у команді, чітко та правильно виконувати послідовні дії. Кожна команда отримала аркуші паперу, з яких потрібно було зробити башту висотою не менш ніж 2 метри за 15 хвилин. Під час виконання цієї вправи тренер сконцентрувала увагу на згуртованості кожної команди окремо.
Заключне слово було надано всім учасникам семінару, де кожний мав змогу висловитися щодо отриманих навичок.

Переглянути фото

Ще про тренінг – у блозі “Увімкни бібліотеку!”: http://vbpi.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html

Опубліковано в рубриці Бібліотекарям, Новини
frank


Comments are closed.