Святковими імпрезами, іграми й розвагами для юних шанувальників книги і читання завершила 15 грудня обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки свою програму на IV Південному фестивалі книги і читання «Книжковий Миколай».
Вже зранку привернула увагу численних глядачів прем’єрна вистава «Святий Миколай, до нас завітай» у виконанні наймолодших вихованців бібліотечного театру-студії «Чеширський кіт».

Свято продовжилось урочистим нагородженням майбутнього літератури нашого краю – переможців обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули-2019». Дипломи і подарунки юним письменникам вручили Ігор Мазур, заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації, Василь Загороднюк, голова Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України, голова журі конкурсу і навіть сам Святий Миколай. Вони привітали юних авторів з цією вагомою перемогою і побажали натхнення та успішного майбутнього в літературній творчості.

Більше фото з церемонії нагородження.

І одразу ж розпочалася краєзнавча гра “Літературний круїз Херсонщиною” у гранд-форматі. На величезному ігровому полі – мапі Херсонської області – розстелилось намисто із літературних перлинок рідного краю.

Діти-гравці успішно впорались із завданнями гри: старші знавці красного письменства рідного краю виявили свою ерудицію на ігровому майданчику і отримали книжкові призи, пригадавши важливі події та факти з історії літератури Херсонщини, молодші – взяли участь у рухливих змаганнях і познайомились із новими іменами та новими книгами, а всі разом – весело провели час у колі друзів і особисто познайомились із письменниками-земляками, які завітали на гру.

«Книжковий Миколай» 2019 року завершився, залишивши по собі теплі спогади про цікаві івенти, про зустрічі з українськими письменниками і нові книги для захоплюючого читання, які незабаром з’являться на бібліотечних полицях.



Comments are closed.