У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки стартував новий проєкт – «Лабораторія майбутнього», в рамках якого облаштовано простір для технічної та художньої творчості дітей (Maker Space), оснащену 3D- принтером і 3D-ручками, в якому юні конструктори, дизайнери, художники знайомитимуться з досягненнями новітньої технології об’ємного друку.

Вже відбулося перше заняття у студії 3D моделювання, під час якого діти знайомились з можливостями створення власних тривимірних моделей, оброблення і підготовки до друку, а також роздрукування їх на принтері. У планах студії також освоєння навичок “малювання” 3D-ручками – спочатку за шаблонами-зразками.
А кращі авторські 3D-моделі та художні роботи, створені учасниками проєкту, бібліотека презентує на спеціальній виставці, що відкриється під час Всеукраїнського тижня дитячого читання.
Придбання обладнання стало можливим завдяки грантовій підтримці Посольства США в Україні, наданій у рамках діяльності в бібліотеці центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів».



Comments are closed.