1 квітня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулося оголошення та святкове нагородження переможців і призерів Першого дитячого літературного конкурсу «ФантФест» у рамках V Міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі» імені Рудого Панька.

У конкурсі взяли участь 28 авторів-початківців з України та Росії, а саме: з Калінінграда, Воронежа, Новосибірська, Києва, Львова, Каховки, Новотроїцька та Херсона. Журі конкурсу було вражене високим рівнем творів, поданих на конкурс, тож визначило аж 13 переможців та призерів, які під час свята отримали дипломи та подарунки.

Гран-прі здобула Кондратенко Анастасія (18 років, м. Херсон), за твір «Без хвоста ты человек» (глава із майбутньої книги!).

Переможці у молодшій віковій категорії:

І місце – Лопатньова Марія (11 років, м. Херсон)
ІІ місце – Валько Катерина (11 років, м. Херсон)
ІІІ місце розділили Юдіна Дарина (11 років, м. Херсон) та Каткова Валерія (7 років, м. Новосибірськ, Росія)

У середній віковій категорії:

І місце – Варава Олександра (15 років, м. Каховка)
ІІ місце – Стасів Вікторія (14 років, м. Львів)
ІІІ місце – Отрішко Юлія (15 років, м. Херсон)

У старшій віковій категорії:

І місце – Шевченко Тетяна (20 років, м. Калінінград, Росія)
ІІ місце журі присудило двом конкурсантам: Камінській Юлії (18 років, м. Херсон) та Артамоновій Єлизаветі (16 років, смт Новотроїцьк)

В окремих номінаціях конкурсу відзначені:

– у номінації «Фентезі в віршах» – Абольяніна Сусанна (16 років, м. Херсон)
– у номінації «Найпродуктивніший автор» – Сергеєв Владислав (11 років, м. Херсон)

Приз читацьких симпатій здобула Вікторія Стасів зі Львова. Адже, за умовами конкурсу, окрім «суддівства» журі, відбувалося ще й голосування за кращий, на думку читачів, конкурсний твір на сайті Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки.

Святкова церемонія нагородження пройшла у формі “конгресу фантастів-початківців”, а керував конгресом сам Рудий Панько, щоправда  він не був присутнім, проте весь час був на “відеозв’язку”. Допомагала Паньку його чарівна кума з Диканьки (Ангеліна Вєтрова), та ведуча свята у ролі прес-секретаря (Ірина Срібна). А щоб свято вийшло жвавим та веселим – кума з Рудим Паньком запропонували учасникам пограти у фанти! Тож призи дісталися не лише переможцям конкурсу “ФантФест”, а й присутнім глядачам, що приєдналися до конкурсної програми.

 

Читати ще

Опубліковано в рубриці Конкурси, Новини
frank


Comments are closed.