10 червня відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційна діяльність педагога в умовах реформування освітньої галузі: з досвіду впровадження ідей Нової української школи», у заочному форматі – на платформі Zoom.

Відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції

Організатори конференції – Національна академія педагогічних наук України, Комунальний вищий навчальний заклад «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та Громадська організація «Інноваційний соціальний проєкт». До проведення конференції долучилась і Херсонська обласна бібліотека для дітей імені  Дніпрової Чайки.

Провідні фахівці бібліотеки переважно висвітлювали тематику, заявлену  у напрямку «Використання інноваційних технологій у підвищенні культури читання учасників освітнього процесу», представивши свої практичні напрацювання.

Ірина Ковач і Наталя Крижановська – онлайн-учасниці науково-практичної конференції в бібліотеці імені Дніпрової Чайки

Ковач Ірина, завідувачка Медіацентру, розкрила у своєму виступі тему «Формування базових навичок читацької та медіа-інформаційної культури у дітей дошкільного віку» – на прикладі розвиваючої студії “Бібліомалята” обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Завідуюча відділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Крижановська Наталя у статті «Застосування цифрових технологій для підвищення культури читання дітей бібліотечними засобами», включеній до збірника матеріалів конференції, поділилася досвідом створення інформаційних відеокейсів, адресованих керівникам навчальних закладів, учителям, колегам-бібліотекарям, а також власними практичними напрацюваннями щодо створення літературних ігор для дітей молодшого шкільного віку в цифровому форматі.

Під час конференції її учасниками – науковцями, педагогами-практиками, методистами – було висвітлено багато перспективних інноваційних доробків для ефективного залучення учнів початкової школи в освітній процес Нової української школи, і зокрема – до читацької діяльності.

Програма НПК

Про конференцію читайте також на сайті Херсонської академії неперервної освіти.

Опубліковано в рубриці Бібліотекарям, Вчителям, Новини
vbpi


Comments are closed.