1 березня стартував перший у 2021 році Всеукраїнський конкурс дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ». Цей конкурс приурочений до Всесвітнього дня охорони довкілля та проводиться у рамках Десятиліття дій Організації Об’єднаних Націй з відновлення екосистем (2021 – 2030 рр.).

Національна бібліотека України для дітей та Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, організовують цей конкурс у партнерстві з Державною екологічною інспекцією України, Благодійною організацією «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та ТОВ «Видавництво «Ранок».

Головні меседжі конкурсу – формування екологічної компетентності, утвердження екоцінностей, утвердження екологічного способу життя, гуманного ставлення до навколишнього середовища та творчість задля збереження і примноження природних ресурсів.

До участі в конкурсі організатори запрошують дітей шкільного віку – від 6 до 18 років. На Конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи за тематичними напрямами:

  • Наше майбутнє – зелена і чиста планета
  • Збережемо свій рідний край
  • Скажемо “Ні” забрудненню Землі

Перший тур Конкурсу проводиться на обласному рівні. Тому малюнки, виконані у графічній, живописній формах, олівцями чи фарбами, на аркушах формату А3, слід надіслати (привезти) до Херсонської обласної бібліотеки імені Дніпрової Чайки до 26 квітня 2021 року на адресу: вул.Гімназична, 21, м. Херсон, 73003.

Умови уважно читайте у Положенні про конкурс “Книга і діти, екологія і світ”.

Бажаємо успіху всім юним художникам – захисникам чистого довкілля!



Comments are closed.