14 травня відбувся VІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Оберігаємо планету разом» з проблем сталого розвитку дітей дошкільного віку і молодших школярів. Мета заходу – виявлення, популяризація інноваційних ідей та освітніх технологій, поширення творчих здобутків, упровадження перспективного педагогічного досвіду в практику роботи освітніх закладів з проблем сталого розвитку дітей дошкільного віку і молодших школярів, зокрема екологічного виховання та формування екологічного мислення у дітей. Цього разу фестиваль відбувся в онлайн форматі.

Учасниками Фестивалю стали педагогічні колективи, педагоги, бібліотечні працівники закладів освіти усіх типів і форм власності, які активно розвивають творчий, інтелектуальний, духовний та фізичний потенціал дітей. Ініціатором і організатором професійного форуму є КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», а обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки виступила в ролі співорганізатора.

Цікавим для учасників фестивалю став також досвід нашої бібліотеки з екологічного виховання дітей та популяризації екологічної книги дітям молодшого й середнього шкільного віку, який презентувала Вікторія Сломчинська у виступі “Час бути ЕКО! Лайфхаки з екологічного виховання дітей”. Вікторія Вікторівна зробила акцент на ігрових активностях та ігрових ресурсах, які створили й використовують фахівці бібліотеки імені Дніпрової Чайки в екопросвітницькій діяльності й презентувала учасникам Всеукраїнського фестивалю педагогічних ідей настільну гру “Зелений експрес: краєзнавча екомандрівка”, створену #запідтримкиУКФ.

Опубліковано в рубриці Бібліотекарям, Вчителям, Новини
vbpi


Comments are closed.