1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, об 11.00 в урочистій залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбудеться презентація волонтерської роботи та церемонія нагородження лауреатів обласного фестивалю бібліотечних волонтерських бригад. Під час святкового дійства буде оголошено також старт щорічної Програми літніх читань «Канікули з книгою», а її майбутні учасники ознайомляться з ключовими активностями та сюрпризами, які підготувала бібліотека до літа 2021 року. Розроблена у новому форматі Програма традиційно насичена літературними відкриттями, читацькими розвагами й конкурсними змаганнями.

Фестиваль «KsVolonterFest-2021» – це підбиття підсумків четвертого року реалізації обласної міжвідомчої бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!», яка є логічним продовженням попередніх п’ятирічних акцій, реалізованих бібліотеками Херсонщини: «Читай – і стань успішним!» (2008-2012 рр.) та «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» (2013-2017 рр.). Організатори акції – Департамент реалізації гуманітарної політики Херсонської облдержадміністрації, управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації та Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки. Фестивалі юних волонтерів на підтримку дитячого читання в рамках обласної бібліотечної акції, як правило, проводяться щороку у перші дні червня і приурочуються саме до Міжнародного дня захисту дітей.
Які ж завдання бібліотечних волонтерів? Охоче та багато читати самим, брати участь у програмах читання та обговореннях прочитаного, проводити літературні розважально-ігрові програми та конкурси, спрямовані на заохочення дітей дошкільного та молодшого шкільного віку до самостійного та родинного читання. Для зацікавлення читацької аудиторії, бібліотечні волонтери утворюють творчі студії з відео- та візуальної промоції книги, сценічної майстерності, інформаційної грамотності та медіа-культури. Саме на створенні візуальних промопродуктів, участі в бібліотечних заходах онлайн та на допомозі своїм бібліотекам в адаптації до роботи в умовах карантину бібліотечні волонтери зосередились у сезоні 2020-2021 рр.
Цьогоріч події Фестивалю відбуватимуться у офлайн та онлайн форматі, прямі репортажі транслюватимуться на сторінці бібліотеки у Facebook: https://www.facebook.com/library.ks.ua/.

Кращі волонтерські команди, за традицією, отримають в нагороду добірки книг сучасних українських авторів для поповнення фондів своїх бібліотек. У книжковому подарунку бібліотеки отримають також і нову збірку творів талановитих дітей Херсонщини – учасників бібліотечних літературних студій, яка буде вперше презентована на цьому святі.



Comments are closed.