30 червня продовжував роботу в онлайні “БібліоКреатив”-2021. Другу пітч-сесію представлення інноваційних ідей відкрила Полтавська обласна бібліотека для дітей імені Панаса Мирного.

Калейдоскоп яскравих інновацій запропонували колеги з Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна, Центральної бібліотеки для дітей ім. Шури Кобера і Віті Хоменка міста Миколаєва та Ізмаїльської ЦБС для дітей, – бібліотеки-“старожили” Міжрегіонального ярмарку фахових інновацій.

Гідну конкуренцію їм склали й бібліотеки, які відносно недавно долучилися до участі в “БібліоКре@тиві” – Донецька обласна бібліотека для дітей (місто Маріуполь), Запорізька ОБД “Юний читач”, Кіровоградська ОБД ім. Т.Г.Шевченка.

Тож “торги” розгорталися жваво, стрічка повідомлень у чаті , де, власне, і можна було заявитися на “придбання” уподобаної ідеї, рухалась стрімко, і автори ледь встигали відстежувати, скільки ж потенційних “покупців” вже “закупили” їхні креативні напрацювання. Проте можливість обрати для реалізації найцікавіші та найперспективніші, на думку учасників, саме для впровадження у їхніх бібліотеках ідей не вичерпується двома ярмарковими днями: організатори запропонували продовжити час для “закупівлі” інновацій та внесення їх до офіційного Протоколу Ярмарку на місяць і чекатимуть заявки від усіх учасників “БібліоКре@тиву”-2021 до 1 серпня.

Приємним завершальним акордом фахового спілкування став “Бібліотечний Перформанс” – неформальне спілкування, під час якого бібліотекарі демонстрували власні літературні обдарування й майстерність декламації, дарували колегам можливість спілкування з талановитими земляками – письменниками, артистами, юними талантами… Бібліотека імені Дніпрової Чайки “пригощала” колег поетичним словом у виконанні автора – Юлії Чернієнко, нашої колеги й талановитої молодої письменниці.

Важливу й складну роль модератора протягом двох днів Ярмарку незмінно виконувала директор Миколаївської бібліотеки для дітей ім.В.О.Лягіна Тетяна Анатоліївна Жайворонок.

Проведення такого масштабного фахового заходу в онлайні – із десятками спікерів у більш ніж 80 локаціях, із насиченою програмою, а іноді – й “перешкодами”, які доводилось додати (збої комп’ютерів, далеко не завжди суперові комунікаційні мережі, що їх мають у своєму розпорядженні наші бібліотеки), відмінно вдалося організаторам, а всім учасникам подарувало новий досвід, нові навички й уміння і головне, заради чого Ярмарок і було започатковано в далекому 2010 році – нові оригінальні, яскраві, ефективні й надихаючі ідеї, які допоможуть кожній з бібліотек-учасниць у створенні неповторного й привабливого простору дитячого читання, творчості й дозвілля…

Традиційне спільне фото на згадку цьогоріч “скрінове”, проте всі учасники у підсумковому “слові по колу” висловлювали сподівання на майбутні зустрічі в реальному просторі наших бібліотек…

На завершення – важлива новина! ХІІ Міжрегіональний ярмарок інноваційних ідей “БібліоКре@тив”-2022 відбудеться у обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки!

Ласкаво просимо на Херсонщину, шановні колеги!

Опубліковано в рубриці Бібліотекарям, Новини
vbpi


Comments are closed.