Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, як і вся країна, зустрічає 30-річчя незалежності України яскравими святковими подіями й творчими імпрезами. Напередодні визначної річниці в бібліотеці відбулося талант-шоу читачів «Незалежній і єдиній – 30 років Україні!»

У програмі свята звучали музика й пісні у виконанні Анни Абрамової, Ольги Фалій, сестер Мельничок та Волощуків, прикрасили програму хореографічні та літературні композиції від читачів бібліотеки, акробатичні «замальовки» від Софійки Ареф’євої, майбутньої спортивної зірки нашого краю; провела відеоекскурсію «Подорожуємо України» маленька тревел-блогерка Єва Панасюк.

Почесні гості свята – Олександр Книга, депутат обласної ради, генеральний директор Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, Нонна Сіроштан, перший заступник голови Суворовської у місті Херсоні районної ради, а також директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Анна Бардашевська привітали дітей зі святом, побажали їм рости щасливими, творчими у незалежній, суверенній, вільній державі.

Про рекорди, встановлені українцями, можна прочитати у Книзі рекордів України та Книзі Гіннеса, а головний персонаж святкової програми Книга талантів Херсонщини вписала на свої сторінки досягнення дітей – читачів бібліотеки.

А гордитися є чим. Наприклад, учасники літературної студії «Конкур» цього року стали переможцями у багатьох літературних конкурсах України, а ще, саме до 30-річчя незалежності України, видали збірку власних віршів та прозових творів «Наш край на творчість надихає».

На обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Незалежна і єдина – моя Україна!», від 78 дітей з Херсонщини надійшла 81 робота, із них 11 стали переможцями, тож урочистим моментом святкової програми стало їх нагородження дипломами, які вручив юним митцям Олександр Книга.

Кращі роботи учасників творчого змагання учасники і гості свята могли переглянути на виставці, розгорнутій у холі другого поверху книгозбірні.

Вже традиційними є зустрічі у бібліотеці дітей, які знаходяться під «теплим крилом» служби у справах дітей Суворовського району міста. Діти разом з батьками стали учасниками низки святкових заходів до Дня незалежності України у обласній дитячій книгозбірні. От і сьогодні на дітей чекало багато сюрпризів: «Мульткінозал» з веселими українськими анімаційними фільмами; екскурсії відділами бібліотеки, повні цікавих пригод; майданчик «Патріотичний боді-art», де, завдяки художниці Альоні Петровській, личка та руки малечі рясно прикрасились синьо-жовтими сердечками, прапорцями, метеликами, квітами та пташками…

Разом з численною аудиторією прихильників бібліотеки у соціальних мережах за святковим дійством спостерігали і найпалкіші шанувальники наших юних талантів – їхні батьки, дідусі й бабусі. Для них святкова трансляція здійснювалась на великому екрані в Медіацентрі бібліотеки.

Відеозапис прямої трансляції можна переглянути на сторінці бібліотеки у Facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=174945818064354

Про участь у програмі дітей – підопічних служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради – на сторінці ради у Facebook



Comments are closed.