18 вересня, у рамках відзначення Дня міста, в Покровському сквері відбулось  святкове нагородження переможців IV відкритого конкурсу на кращий творчий проєкт «Один раз на все життя», який проводився серед учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти м. Херсона, читачів бібліотек цього ж віку та учнів недільних шкіл області із 15 березня по 5 травня 2021 року, а також уперше – серед фахівців, що проводять просвітницькі заходи за тематикою конкурсу.

Конкурс є спільним проєктом відділу з питань сім’ї Херсонської єпархії Української православної церкви, управління освіти та управління культури Херсонської міської ради і реалізується у партнерстві з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки.

До учасників та глядачів з надихаючим вітальним словом звернулись Галина Лугова, секретар Херсонської міської ради, і протоієрей Костянтин Ланцев, голова відділу катехізації Херсонської єпархії УПЦ. Почесні гості свята вручили також дипломи та подарунки переможцям творчого конкурсу в номінації “Літературні твори”.

Особливої теплоти святу надало відзначення Подяками міської ради та Херсонської єпархії батьків тих родин, у яких матері цього року нагороджені почесним званням “Мати-героїня”. Таке вшанування татусів багатодітних сімей стало вже доброю традицією конкурсу “Один раз на все життя”.

Переможців у номінаціях «Відеореклама», «Фотографія», а також «Просвітницький захід» нагороджували керівники установ-організаторів і партнера, члени журі конкурсу: о. Іоан Гордієнко, настоятель храму ікони Божої Матері «Касперівська» м. Херсона, голова відділу з питань сім’ї Херсонської єпархії УПЦ, голова журі конкурсу; Наталя Журженко, начальник управління освіти Херсонської міської ради; Наталія Попова, заступник директора з наукової роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки; Олена Горшкова, керівниця Благодійного фонду «Життя Херсон» Благодійної організації «Центр захисту материнства та дитинства»; Світлана Лук’янова, фотохудожник; почесні гості свята – священники Херсонської єпархії УПЦ. Подарунки для переможців конкурсу надав депутат Херсонської міської ради Юрій Рожков.

Подяками організаторів конкурсу відзначені директори шкіл, учні яких виявили найбільшу активність у творчому змаганні, а також члени журі конкурсу.

Захід підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, за участю творчих колективів: народного художнього колективу – вокально-хореографічної студії “Зорепад” Херсонського державного будинку художньої творчості, разом з юними учасниками якого виступили і їхні батьки; інструментальний ансамбль родини Жмаків та тріо сестер Мельчок.

На завершення свята – традиційна спільна фотосесія і запрошення до участі у наступному V відкритому конкурсі творчих проєктів “Один раз на все життя”!



Comments are closed.