“Чародій сміху” – саме так можна назвати цього відомого українського письменника. І немає, мабуть, такого куточка в Україні, де б не чули про Остапа Вишню, де б не читали його веселих та іскрометних творів. Тому він і посідає виняткове місце в історії української літератури.
Саме сьогодні, 13 листопада, минає 134 роки від дня народження цього “майстра сміху”, який мав, на жаль, зовсім “невеселе” життя. При цьому він започаткував новий жанр “усмішка” як різновид гумористичного прозового твору, що неабияк припав до душі читачам різного віку. Тому не випадково автора називали ще й “королем українського тиражу”. Адже за кількістю видань в той час він був на другому місці після Шевченка. За життя письменника -сатирика вийшло понад сто збірок творів, деякі з яких перевидавались шість і більше разів.
“Особливими” вважав у своїй діяльності твори для дітей. Йому завжди здавалося, що він мало написав саме дитячих творів, адже до їх створення ставився дуже відповідально і переймався тим, чи вистачить йому таланту написати так, щоб схвилювати душу малого читача та розвеселити його.
Але сьогодні ми можемо впевнено сказати, що митцю вдалося підкорити дитячі серця. Його твори включені до шкільної програми і з задоволенням читаються учнями різного віку.
Тож, до уваги вчителів, батьків та дітей Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки підготувала інформаційну добірку електронних ресурсів, які, на нашу думку, стануть корисними під час навчального процесу саме у початковій школі.

Читати далі.

Мітки:
Опубліковано в рубриці Молодший відділ, Новини, Письменники
info


Comments are closed.