Всесвітній день дитини або, як його ще називають, Всесвітній день правової допомоги дітям – свято, яке відзначають в усьому світі 20 листопада. Саме у цей день 1959 року Генеральна Асамблея ухвалила Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. Від 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.
Цей день покликаний в черговий раз привернути увагу суспільства до проблеми захисту дітей та розвитку середовища, дружнього по відношенню до малечі у всьому світі.
Україна ратифікувала зазначений документ ще у вересні 1991 року. Кожен з нас може змінити життя хоча б однієї дитини, зробити її щасливою та впевненою в майбутньому. А спільними зусиллями можна змінити дитячий світ на краще, розфарбувати його яскравими подіями та наповнити добром і людським теплом.
З нагоди свята відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки підготував правову вітрину “Щаслива дитина – успішна країна”.

Читати далі.

Опубліковано в рубриці Молодший відділ, Новини
info


Comments are closed.