Голодомор 1932-1933 років – велика рана в душі українського народу, яка вже 90 років болить кожному свідомому українцю. Скільки болю, приниження, жаху і брехні зазнав наш народ, і на жаль, продовжує потерпати і досі. Цьогорічне вшанування проходить вдруге в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців.
Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947. Знання і розповсюдження правди про Голодомор, як масштабну катастрофу усього людства, найтяжчий злочин за всю історію, організований комуністичною партією на чолі зі Сталіном, є обов’язковим для виховання юного покоління, майбутнього нашого народу.
Для учнів 7-Б класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 50 ім. Романа Набегова та для учнів 8-х класів Херсонської спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов Херсонської міської ради, завідувачкою сектором абонемента Кацарською Наталією Юріївною був проведений захід – година пам’яті “Їх чекала голодна доля”, присвячений вшануванню пам’яті жертв голодоморів.

Читати далі.



Comments are closed.