Останнім часом у багатьох складається думка, що читання втрачає свою значимість серед людей. На перший план виходить телебачення та інтернет. Проте, треба враховувати те, що зараз люди читають не лише книжки. В сучасному світі змінюється і формат книжок, і формат самого процесу читання. Новини, статті та блоги, навіть повідомлення у соціальних мережах – все це має відношення до читання. Хоча і книжки не втрачають своєї актуальності. Вони “осучаснюються” і тим самим знаходять “свого” читача.
А ще останнім часом у світі, і в Україні зокрема, все більше і більше говорять про велику користь часу проведеного з книгою. В багатьох країнах світу проводяться акції на підтримку читання. В нашій країні вже втретє стартував Національний тиждень читання, який цьогоріч проходить з 4 по 10 грудня. Він об’єднує між собою читачів, видавців, письменників, книгарів, книгозбірні зі всієї країни та покликаний розвивати культуру читання серед українців.
Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки також долучається до цієї ініціативи і підготувала інформаційну добірку електронних ресурсів, на яких ви знайдете багато цікавих фактів про користь читання, та про те , як просувати його в сучасному суспільстві.

Читати далі.

Мітки:
Опубліковано в рубриці Новини
info


Comments are closed.