Творчість Ліни Костенко має багато прихильників серед херсонців. Тож вирішили заперечити гірким словам поета – пам’ятаєте, у збірці “Річка Геракліта”:

… Поезія потрібна дивакам.
Поети не потрібні вже нікому.

На 19 березня – день народження Ліни Василівни – заплановане проведення обласного фестивалю виконавської майстерності “Поетичний камертон Ліни Костенко”. Вже маємо спільний наказ управління культури й управління освіти і науки облдержадміністрації про його проведення (від 04.02.2015 № 6/35), а також положення про фестиваль та затверджену форму заявки, що зареєстровані в Головному управлінні юстиції у Херсонській області 04.02.2015 за № 4/1529. Наказ від 23.02.2015 №21/57 (затвердження складу обласного організаційного комітету; бази проведення обласного етапу Фестивалю).

Наказ від 16.03.15 № 30\91 про проведення фестивалю “Поетичний камертон Ліни Костенко” та фіналу конкурсу “Найкращий читач України 2015”.

Обласний організаційний комітет фестивалю, у якому об’єднали зусилля найвідоміші творчі особистості нашого краю та керівники галузі культури і галузі освіти, починає свою роботу. До участі у фестивалі запрошені діти від 12 років, студентство і дорослі – без обмеження віку.

Отож, талановиті й залюблені в поезію – вокалісти і читці-декламатори, художники і актори-аматори, автори поетичних творів, – це нагода для вас довести, що поезія потрібна сьогодні (як і завжди!), а поети – залишаються нашими духовними авторитетами, уособленою душею і совістю України.

Обласний етап однієї з номінацій фестивалю, заплановано, відбуватиметься у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки, тож фіналісти конкурсу “Велика книга читацьких рекордів” (“Книгоманія-2015”) отримають можливість також стати учасниками Фестивалю та отримати запрошення на фінальний гала-концерт.

***


Інформаційний лист №1 для організаторів районного/міського етапу Фестивалю.





Comments are closed.