Херсонська обласна бібліотека для дітей до ювілею Кобзаря започаткувала відеопроект «Шевченкіана нашої родини». Він покликаний зібрати і зберегти сімейні історії херсонців, пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка та його творчістю.

У кожного українця свій шлях до Шевченка, своя сімейна історія, пов’язана з поетом. Є родини, що зберігають як сімейну реліквію старовинний прадідівський «Кобзар» або вишитий з любов’ю бабусею Шевченків портрет. А хтось із наших сучасників веде свій родовід від Шевченкового роду. Комусь невмирущі шевченкові рядки допомогли зробити правильний життєвий вибір.

Улюблений народом образ поета знаходить відображення й у власній творчості його талановитих шанувальників. І діти, і дорослі співають пісні на слова Тараса, грають у його п’єсах, пишуть вірші та оповідання про Шевченка та за мотивами його творів.

Таких історій чимало. В кожної родини вона своя. Саме такі історії ми і збираємо до нашого ювілейного відеоальбому. Проект розпочато у вересні 2013 року, і тривав він протягом усього ювілейного 2014 року.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ ПРОЕКТУ >>

 

 

Опубліковано в рубриці До 200-річчя Т.Г.Шевченка
vbpi


Comments are closed.