У молодшому відділі бібліотеки продовжується «літературне полювання» за книжковими сторінками, і 3 серпня об 11-00 на малечу чекає черговий пізнавально-розважальний інструктаж «Торбинка цікавинок про різних тваринок». Цього разу юні “мисливці” матимуть змогу пригадати всіх свійських тварин, відтворити їхні звуки, відгадати загадки та розповісти про свого домашнього улюбленця.

А 4 серпня об 11-00 читальна зала запрошує всіх бажаючих взяти участь у козацьких розвагах «Під булавою Богдана». Серія патріотичних ігор приурочена до дня народження (6 серпня) найвідомішого українського гетьмана Богдана Хмельницького. На вас чекає подорож у часі і просторі до Запорізького Війська Низового, до козацьких  січей, знайомство з ватажками славного українського лицарства та змагання за звання кращого козацького джури. Виборюйте знаннями козацьку булаву і зростайте гідними нащадками славного гетьмана!

Херсонщина має свої багаті традиції і свої видатні постаті в образотворчому мистецтві. 11 серпня виповнюється 75 років від дня народження нашого земляка – Володимира Григоровича Чуприни, народного художника України, члена національної Спілки художників України, професора. Природа рідної землі подарувала митцеві безліч сюжетів для творчості. Всіх, кому цікаво дізнатися про творчі секрети художника, відділ естетичного виховання запрошує 5 серпня об 11-00 у майстерню образотворчого настрою «Акварелі долі».

Ви коли-небудь бачили лампу, яка нагадує лаву? Лава-лампа – це висока скляна посудина, в якій переміщується таємнича грайлива суміш яскравих рідин і твердих матеріалів. Бувають лава-лампи і з блискітками. Всередині  відбувається рух різних частинок, що створює ефект яскравого сюрреалістичного танцю. Дуже красива річ. А щоб не купувати, її можна спробувати виготовити  самим – у секторі періодичних видань 6 серпня о 14-00. Чекаємо на вас. Цей експеримент  вартий того, щоб спробувати його здійснити!

7 серпня об 11-00 та о 14-00 у Центрі “Вікно в Америку для майбутніх лідерів” у рамках Програми літніх читань відбудеться віртуальна мандрівка до штату Флорида «Sunshine State: Florida». Її учасники відкриють для себе «сонячний штат», довідаються про його особливості й родзинки, про  такі всесвітньо відомі тематичні парки, як Disney World, Космічний центр Кеннеді та інші. Здійсніть віртуальну заокеанську подорож разом з нами!

Цього ж дня  об 11-00 в Інтернет-центрі бібліотеки продовжуються веб-мандри  Україною.  Спробуйте відгадати, у яке місто вирушимо, якщо тема подорожі – «Єлисаветград – Зінов’євськ- Кірово – ?». Стежте за мандрівкою у блозі Інтернет-центру http://xobd-ic.blogspot.com/ .

vbpi


Comments are closed.