17 серпня об 11-00 молодший відділ запрошує учасників програми літніх читань «Літературне сафарі» та всіх бажаючих на пташиний вернісаж «Політ до хмар».
Під час розважально-пізнавального інструктажу маленьким пізнайкам потрібно буде за звуками, тінню, пір’ям, уривками з відомих мультфільмів, а також відгадуючи загадки впізнати птаха. А ще діти почують імена відомих дитячих, сучасних українських письменників, які писали або пишуть про наших пернатих друзів. Найкращий знавець птахів буде нагороджений пам’ятним подарунком. Тож не гайте часу та разом з нами вирушайте у «політ до хмар».

Ще століття тому діти та підлітки замість Інтернету, телебачення і мультфільмів мали просто… казку. Казка замінювала підручники з усіх предметів, і головне – вона вчила жити. Впізнати казку незвичним способом: на слух, на дотик, за асоціативними картинками не так просто. Доведеться увімкнути дедукцію, логіку і навіть інтуїцію, а ще будемо дискутувати і відстоювати свою думку. Чекаємо «шерлоків холмсів» на дедуктивному тренінгу «Опції казкового фрейму» у читальній залі 18 серпня об 11-00!

19 серпня об 11-00 відділ естетичного виховання запрошує всіх дітей-читачів та дорослих взяти участь у мистецькому флешмобі до Дня Державного Прапора України «Це знамено рідне – злото й синява…»
В рамках заходу відбудуться також дефіле вишиванок та демонстрація елементів одягу і прикрас з національною символікою.

 

А 20 серпня об 11-00 Медіа-центр запрошує читачів переглянути святковий відеоколаж з нагоди свята одного з найважливіших державних символів –  «Прапор свій здіймаєм гордо – ми з ним дужі і єдині». Під час перегляду юні глядачі ніби пройдуть нелегким шляхом становлення невід’ємного атрибуту нашої держави, що символізує її суверенітет від зародження до сучасності.

 

Любите наукові фокуси? Тоді завітайте 20 серпня о 14-00 до сектору периодичних видань. На вас чекає справжнісінький диво-експеримент ” Зламаний олівець”. Цей дослід заснований на властивостях води і світла. Вам знадобляться склянка водопровідної води та олівець. А яке потім буде диво, ви дізнаєтесь, коли завітаєте до нас.

21 серпня о 10-00 в читальній залі розпочнеться інтелектуальний марафон “Україна – єдина країна” із зупинками «Історичне досьє», «Українські імена», «Наша країна на планеті Земля», «Гордість України» та ін. Справжній патріот в першу чергу має знати про свою країну якнайбільше, щоб плекати почуття гордості і пишатися своєю ненькою. У ході марафону якраз і перевіримо юних патріотів на знання історії, географії, біографії відомих людей, літератури – і визначимо кращих з кращих.

Між тим, центр “Вікно в Америку для майбутніх лідерів” продовжує знайомити своїх відвідувачів зі строкатим світом Сполучених Штатів Америки. 21 серпня мозаїчна картина мандрів доповниться ще одним яскравим фрагментом. Тож запрошуємо всіх зацікавлених завітати до нас об 11-00 та 14-00, щоб потрапити на віртуальну екскурсію до унікального штату Айдахо. Вас здивує візит до музею картоплі з найбільшим у світі чіпсом, виготовленим компанією Прінґл. Відчайдухів привабить Сильвервудський парк з екстремальним лабіринтом і дорогою страху. Нікого не залишить байдужим Ведмеже озеро з неймовірною бірюзовою водою… Про ці та інші принади штату Айдахо ви дізнаєтеся, якщо станете учасниками нашої подорожі наступної п’ятниці!

Якщо ви полюбляєте відкривати для себе щось нове і цікаве, досі небачене, любите свою Батьківщину та не уявляєте своє життя без мандрів, тоді запрошуємо вас щоп’ятниці приєднуватися до учасників веб-подорожі по Україні.
21 серпня об 11-00 в Інтернет-центрі бібліотеки на вас чекає мандрівка до наймальовничішого куточку Поділля. Легендарне місто Кам’янець-Подільський зачаровує своїм романтичним настроєм. Місто легенд, дивовижних краєвидів та захопливих історій. Це місто-замок, одне із семи чудес України, де за стінами Старої фортеці надійно “законсервовано” казкове українське Середньовіччя.

Приходьте до бібліотеки наступного тижня! Обіцяємо – ви не пожалкуєте!



Comments are closed.