Краєзнавча зустріч у Zoom

На відеозв’язку з бібліотекою імені Дніпрової Чайки – учні 7б класу НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради. Тему зустрічі обрали самі школярі – знайомство з культурною і мистецькою історією нашого краю. У пригоді стала інтелектуально-розважальна краєзнавча гра «Мистецька палітра Херсонщини» із серії «Ігри патріотів Херсонщини», видана минулоріч за підтримки Українського культурного фонду.

Школярі ознайомилися з правилами, за якими гра проводиться у форматі онлайн. Діти по черзі обирали питання за фото або картинкою із будь-якої категорії, а їх у грі п’ять: «Музичне мистецтво», «Фестивалі», «Образотворче мистецтво», «Кіно і театр», «Архітектура та скульптура».

Кожна відповідь учасника відеогри доповнювалася бібліотекарем та підкріплювалась матеріалами з довідкової, художньої літератури, мистецьких фотоальбомів.
Семикласники дізналися, що тисячолітня історія нашого краю залишила нам у спадок народні традиції і обряди, скульптури, картини, музичні твори та архітектурні шедеври, і має своє продовження у творах митців-сучасників.